דוחות תנועה מאיטליה | המדריך המלא

זהו דיוק הזמן בשנה שבו מתחילים לצוץ פוסטים והודעות שונות ברשתות החברתיות בנוגע דוחות תנועה מאיטליה שנרשמו להם במהלך הטיול האחרון באיטליה. מידי שנה, לא מעט ישראלים לומדים בדרך הקשה שהנהיגה באיטליה יכולה לגרור נזק כספי לא מבוטל לכיסם.

mike-l

מייק לובוביץ' | CASITALIS

25 ביוני 2019 | זמן קריאה: 5 דקות
mike-l

מייק לובוביץ' | CASITALIS

25 ביוני 2019 | זמן קריאה: 5 דקות

מה שהניע אותי בסופו של דבר לכתוב את המאמר הזה בניסיון לעזור להימנע מקבלת דוחות באיטליה הוא פוסט בפייסבוק ממשתמש ישראלי באחת הקבוצות אודות איטליה.

אי לא בטוח עד כמה אמינה ואחראית העצה שנתן המשתמש. לדעתי מדובר ברעיון גרוע. אם חברת השכרת הרכב לא תגבה מכם את התשלום דרך כרטיס האשראי שלכם בתוספת עמלות ואיחורים יתכן שחברת גביה כמו EMO – European Municipality Outsourcing  תנהל בהמשך את גביית החוב שלכם מאיטליה בעלויות גבוהות יותר.

לפני שאני נכנס לכל הנושא ומתחיל תאר את סוגי הדוחות השונים וכיצד להמנע מהם אני רוצה להכניס את כל הנושדא לפרופורציות הנכונות

  1. לרשויות אכיפת החוק ופקחי התנועה באיטליה אין מערכת או מצלמה מיוחדת היודעת להבדיל בין תיירים ואיטלקים "ולדפוק" רק את התיירים ברכבים שכורים.
  2. כל מי ששוכר רכב באיטליה מתחייב לציית לחוק ולנהוג בהתאם לתקנות. כמו במדינות אחרות באירופה השילוט ברחובות כתוב באיטלקית ואין היא מחויבת להציג שילוט בשפות אחרות רק משום שאיטליה נחשבת ליעד תיירותי מאד מבוקש
  3. אני נמצע כעת בישראל. במהלך השבועיים מאז שהגעתי לארץ הצלחתי לקבל כבר שלוש דוחות חניה. שניים בתל אביב ואחד בים המלח לאחר שהשארתי את הרכב לכמה דקות על מנת לקנות בקבוק מים בעין בוקק. לפעמים נדמה לי שפקחי החניה מתחבאים מאחורי כל שיח בישראל. שלא לדבר על השוטר שכיוון אלי לייזר לפני כמה ימים (בדיוק בסוף אחת הירידות, במיקום שכל כך סביר שכמעט כל אחד יעבור על המהירות המותרת) בכביש מס' 1 בשעה 23:30 כשחזרתי מירושלים לתל אביב

אין ספק שמדובר בנושא מאד מכעיס ומתסכל עבור כל אלו שמוצאים את עצמם עם צרור של מכתבי גבייה או בחיובים מפתיעים מחברת השכרת הרכב בכרטיס האשראי. אחת הסיבות העיקריות לדוחות התנועה מאיטליה תלויה במידה ניכרת בתקציב הרשות המקומית. בשנים האחרונות נתח המיסים שמועבר ממשלת איטליה לרשויות המקומיות צומצם באופן משמעותי וגרם לגירעונות בתקציבים המקומיים. בהתאם לכך הגדילו הרשויות את כמות הפקחים והגבירו את האכיפה על החניות בתשלום והתקינו מצלמות בצמתים ובכבישים רבים בתחום השיפוט שלהם על מנת להקטין את גרעונות שנוצרו עקב המצב החדש.

במהלך שני העשורים האחרונים ניתן להבחין בשינוי מהותי בהרגלי הנהיגה של האיטלקים שהיו כל כך רגילים לטוס בכביש ולעבור באדום לאומת המצב כיום שבו כמעט ואף אחד אינו מעז לעבור את המהירות המותרת ולחנות ללא כרטיס חניה.

דוחות תנועה עיקריים

Zona Traffico limitato – ZTL

כנראה הקנס הנפוץ ביותר שגורם לתסכול ופוגע בהרבה תיירים שמבקרים ברכבים שכורים במרכזי הערים וברובעים ההיסטוריים באיטליה.

הנהיגה בתחום המוגדר כ ZTL ללא אישור מתאים יגרור בדרך כלל קנס. מדובר על אזור תנועה מוגבל שבו מורשים לנהוג רק התושבים המתגוררים בתוך התחום המוגדר ובעלי אישור מתאים. כל כניסה ויציאה לתחום הZTL מתועדת על ידי מצלמה וגוררת קנס על סך 65 יורו – 120 יורו (בהתאם לרשות המקומית שבה בוצעה העבירה). חשוב לזכור שכל כניסה ויציאה תגרור קנס גם אם מרווח הזמן בין עבירה אחרת לבאה הינו מספר שניות בלבד. אלו שנוהגים ברכב שכור ייפרדו מ-30- 45 יורו נוספים על כל קנס כעמלה לחברת השכרת הרכב.

תוכנת הניווט של WAZE מספקת שירות בתשלום ומציגה את אזור ה ZTL במפה. בכל מקרה המלצתי היא להיות ערני ולבדוק את שלטי התנועה בעיקר במרכזי הערים.

כניסה לאזור ZTL עם שעות טעינה ופריקה. בד"כ מעל לשלט כזה תמיד יש מצלמה
כניסה לאזור ZTL

דוחות מהירות באיטליה

קיימים כמה סוגים של מצלמות מהירות – Autovelox באיטליה. חשוב להבין את ההבדלים ביניהם וכיצד הם פועלות על מנת שתוכלו להימנע מהם

מצלמת מהירות קבועה – Autovelox fisso

כמו בארץ, מצלמות אלו שמוצבות באופן קבוע במקומות מסוימים לצידי הכביש מודדות את המהירות של כל רכב בנקודה מסוימת ומצלמות את לוחית הזיהוי במקרה שבו הרכב נוסע מעל המהירות המותרת. המצלמות ממוקמות בתוך תיבה בצד הכביש וניתנות לזיהוי בקלות. כמוכן, נוכחותם חייבת להיות מסומנת מראש.

מצלמת מהירות ניידת – Autovelox mobile

אני בטוח שגם סוג זה של מצלמות מוכר היטב לישראלים. המצלמה הניידת מורכבת בתוך ניידת המשטרה שנמצאת בצד הדרך ומתנהגת בדיוק כמו מצלמת מהירות נייחת. הסוג השני הוא אקדח הלייזר המופעל על ידי שוטר בצד הדרך בדיוק כמו בישראל.

מערכת לניתור מהירות ממוצעת Tutor / Vergilius

הסוג השלישי של מצלמות מהירות הינו בעצם מערכת לניתור מהירות ממוצעת בקטע נתון בין שתי נקודות. מערכות אלו מוצבות כמעת לאורך כל רשת האוטוסטרדה באיטליה. מערכת הטוטור מתעדת את מספר הרכב והזמן המדויק בקטע מסוים ומודדת כך את המהירות הממוצעת. מערכת הוירגילוס שהינה בעצם דגם מתקדם יותר של הטוטור מסוגלת למדוד גם את המהירות העכשוית של כל רכב בקטע הנתון

מערכת הטוטור – החיישנים והמצלמות נמצאים בגב השלט

כמה משלמים על מהירות מופרזת באיטליה?

מהירות מעל המותרגובה הקנסשלילת רשיון
עד ל-10 קמ"ש 41 יורו – 168 יורו
בין 10 קמ"ש – 40 קמ"ש 168 יורו
בין 40 קמ"ש – 60 קמ"ש 527 יורו – 2108 יורוחודש – שלושה חודשים
מעבר ל-60 קמ"ש821 יורו – 3287 יורו שישה חודשים – שנה

דוחות חניה

סימון חניה כחול

חניה מותרת בתשלום בהתאם לשעות המצוינות בשילוט. בהקרבה מקומות מוצב מתקן שמנפיק כרטיס חניה בתשלום. כדאי שתכינו מראש כסף קטן לשם כך. במקרים מסוימים, למרות שמצוין שאפשר לשלם גם בכרטיס אשראי לא ניתן לשלם בפועל. חשוב לזכור שיש להקליד את מספר הרכב לפני שמשלמים עבור החנייה. רכב חונה ללא כרטיס חניה מוצג "יזכה" בקנס של 41 יורו (תוסיפו עוד 30 – 45 יורו עמלה לחברת ההשכרה שתשתמש בכרטיס האשראי שלכם ותשלם את הכנס עבורכם). קיימת אפשרות לקבל הנחה של 30% מגובה הקנס, אם תשלמו את הקנס תוך חמישה ימים.

 

סימון חניה לבן

אזור זה מאפשר חניה חינם לפרק זמן המצוין בשילוט. אין צורך לרכוש כרטיס חניה אך חשוב לכוון את דסקית השעות שנמצאת בכל רכב שכור לשעה שבה התחלתם את החניה. בדומה לחניה בסימון כחול גם כאן גובה הקנס הוא 41 יורו עם אפשרות להנחה של 30% אם תשלמו את הקנס תוך חמישה ימים.

דיסקית שעות – קוונו את שעת ההגה לפני שאתם עוזבים את הרכב

סימון צהוב או כל צבע אחר

לא בשבילכם! אל תחנו את הרכב בחניות אלו!  קנסות גבוהים בהתאם לסוג החניה (נכים, משטרה, תושבים וכו')

ניתן לשלם עבור דוחות החניה דרך האינטרנט באתר הרשות המקומית שבו היא בוצעה או פשוט לגשת לסניף הדואר הקרוב ולשלם את הקנס. חשוב לשמור את הקבלה לכל מקרה בעתיד. קיימת גם אפשרות לשלם את הקנס באמצעות העברה בנקאית לחשבון הבנק של הרשות המקומית אך אינני בטוח עד כמה זה כדאי כלכלית בהתחשב בעיקר בגלל העמלה הבנקאית שיגבה הבנק הישראלי עבור השירות

למרות שלא ניתן לשלם עבור דוחות מהירות וכניסה לאזורי ZTL  בעוד מועד ולהמנע מתוספת התשלום לחברת השכרת הרכב  ניתן בהחלט להימנע מהם. שימו לב לשילוט וסעו תמיד במהירות המותרת בחוק. השאירו את הרכב רק בחניות המתאימות (כחול או לבן) או היכנסו לחניון הקרוב ביותר. אם בכל זאת קיבלתם דו"ח חניה שלמו אותו מיד, נצלו את ההנחה ע"ס 30% שמציעה העריה וחסכו את דמי העמלה לחברת השכרת הרכב.

ביקור נעים ומהנה!

כתיבת תגובה